BLOGGER TEMPLATES AND Zwinky Layouts »

Thursday, December 29, 2011

Sape tahu cara nak hilangkan batuk?

ASSALAMUALAIKUM,

anyone here ade yang tahu camne  cara nak hilangkan batuk kering yer?

this pain really-really makes my throat wanna explode!!!!!

seriously, cant sleep yet, im keep coughing and coughing every minutes

for sure, bfore ni takde laa batuk kering pun, batuk berkahak je

MORAL OF THE STORY : jgn mandi tengah malam. any tips??? :(

6 cool people says:

Ungu Violet said...

try ubat batuk yg jenis mengantuk tu...leh tido tak...

hafyamny said...

cuba minum madu and air suam , afiey selalu buat macam tu je :)

Seri Bahasa said...

banyakkan minum air sejuk...kurangkan minuman bergula...

NSH said...

@ungu violet : doc dah kasi ubat batuk kaler brown tu, but thats for batuk berkahak jea. so bla i mnum pun got no response la:( mmg laa bleh tido, tp batuk nye x ilang pun:)

@hafyamny : really? thanks dear. gonna try dat;)

@seri bahasa : tp some ppl said air sejuk tak baik utk tekak.air ais kan?:)

auny aizie said...

Kicap campur dengan limau :)
Then telan lah macam ubat tu. Insyaallah mujarab

NSH said...

@auny aizie : kicap?? aww "sedap" tu. ramuan baru eh. okay gotta try t. maceh2:)


I made this widget at Umah Mak Bapak Aku Laa, Mane Ag?