Saturday, December 31, 2011

Azam Tahun baru-2012-

hye there, im pretty sure skang ni mesti ramai yg meng-update blog pasal new year aite?
haaa tawu da. hehe

azam aku plak. is...

1. nak dapat bf kayo, haha, biar tak handsome pun

2. nak gemoks. so nak makan manyak-manyak.hoho

3. nak score dean list, insyaallah

4. nak jadi lagi kejam and heartless. weeee

and bla bla bla (ada lg okay)

but what i hope the most is this upcoming year will be the better year for me.
nak tahun ni jadi tahun bertuah, tahun hepi, pada aku rather than tahun lepas
nak duit banyak yg penting. hoho!
and yes i am mata duitan, ekeke
eleh mcmla korang tak.weeee
k dats all lah. chow

hepi new year eh eberibadi? muax siket ^_^

Thursday, December 29, 2011

Sape tahu cara nak hilangkan batuk?


anyone here ade yang tahu camne  cara nak hilangkan batuk kering yer?

this pain really-really makes my throat wanna explode!!!!!

seriously, cant sleep yet, im keep coughing and coughing every minutes

for sure, bfore ni takde laa batuk kering pun, batuk berkahak je

MORAL OF THE STORY : jgn mandi tengah malam. any tips??? :(

Wednesday, August 31, 2011

6 Words From Girls That Boy Should Know..:)

not sleeping yet?
jom baca this one entry

aku terjumpak ni dalam satu websites
artikel ni about 6 WORDS yg girls selalu sebut especially ur gf. kot?
that u olls guys should know
and be aware of

(1) Fine:This is the word women use to end an argument when they are right and you need to shut up.

(2) Five Minutes:If she is getting dressed, this means a half an hour. Five minutes is only five minutes if you have just been given five more minutes to watch the game before helping around the house.

(3) Nothing:This is the calm before the storm. This means something,and you should be on your toes. Arguments that begin with nothing usually end in fine.

(4) Go Ahead:This is a dare, not permission. Don't Do It!

(5) Loud Sigh:This is actually a word, but is a non-verbal statement often misunderstood by men. A loud sigh means she thinks you are an idiot and wonders why she is wasting her time standing here and arguing with you about nothing. (Refer back to # 3 for the meaning of nothing.)

(6) That's Okay:This is one of the most dangerous statements a women can make to a man. That's okay means she wants to think long and hard before deciding how and when you will pay for your mistake.

(7) Thanks: A woman is thanking you, do not question, or Faint. Just say you're welcome. (I want to add in a clause here - This is true, unless she says 'Thanks a lot' - that is PURE sarcasm and she is not thanking you at all. DO NOT say 'you're welcome' ... that will bring on a 'whatever').

(8) Whatever:Is a women's way of saying F**** YOU!

(9) Don't worry about it, I got it:Another dangerous statement, meaning this is something that a woman has told a man to do several times, but is now doing it herself. This will later result in a man asking 'What's wrong?' For the woman's response refer to # 3. * Send this to the men you know, to warn them about arguments they can avoid if they remember the terminology.

conclusinya, girls used to say this words usually in certain condition je la
contohnya time ada krisis dgn pakwe ke or tengah badmood
aku? ada laa sikit yg betul time no.1 tu je. kot? HAHA

till then!:)

Friday, August 26, 2011

Lyrics Skyscraper..

have u ever heard the song Skyscraper by Demi Lovato?
bes kot lagu ni
dia mcm kasi strenght sikit bila dgr

here is da lyrics :

Skies are crying, I am watching
Catching teardrops in my hands
Only silence, as it's ending, like we never had a chance.
Do you have to make me feel like there's nothing left of me?

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper, like a skyscraper

As the smoke clears
I awaken and untangle you from me
Would it make you feel better to watch me while I bleed
All my windows still are broken but I'm standing on my feet

Go run run run I'm gonna stay right here
Watch you disappear yeah
Go run run run yeah it's a long way down
But I'm closer to the clouds up here

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper
Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper, like a skyscraper
Like a skyscraper, like a skyscraper
Like a skyscraper

bagi aku maksudnya, kalau kau nak cuba jatuhkan aku try ar!
tapi aku akan bangun dgn sendirinya and will berganda2 mencipta kejayaan berbanding kau
well there so many ppl around us kan yg tak puas hati besides suka tgk kegagalan kita rite?
and aku pernah jugak sakit hati at past kerana perbuatan2 manusia durjana itu. wahh
tapi itu semua cita lama
dan aku dah tak hingat dan takmaw hingat dah
sekarang aku dah bahagia dgn hidup baru aku
jgn jeles okay? :D

ni apa yg demi lovato katakan in one of the websites dat i found ttg maksud di sebalik lagu ni :

“This song is so special to me because it’s inspired by my journey and the struggles that I’ve dealt with this past year. I hope people are able to relate to it and realize that they are able to rise above and overcome any obstacle, no matter the circumstances, and shine like a skyscraper. I am still on a personal journey dealing with my own issues each and every day, but the best advice I can give to anyone going through a rough patch is to never be afraid to ask for help.
“My biggest wish for this song is that it’s able to inspire others and urge them to keep moving forward no matter what the odds.”

well u see rite?

no matter how hard the challenge that we face from the past or for the present, kita still can arise and try selesaikan segala obstacle di depan kita

perghh ayat nak bagi semangat kat diri sendiri je ni.HAHA!
tapi betul la, WE ALL WE ALL LAA KENA STRONG LA BEBEH..coz we donno wut awaits for us in the future rite. XD

till then!

Wednesday, August 24, 2011

Why Sleeping Late at Night is Bad..

this article is follow-up dari previous entry aku tentang aku yg suka tidor lewat

aku try google and find out yg banyak giler efek ttg sleep late or tak tidor langsung at night
this article in B.I.malas aku nak translate pulak so stfu and just enjoy reading

-from the piont of view of this website owner:

What time do you usually go to bed at night? Sleeping late at night has become the trend in our culture today, but please bear in mind that our basic physiology has never changed at all from the days of our ancestors. We still need 7-8 hours of sleep a night minimum, but there’s more to it. We can’t be sleeping late either. Which is why I’m TRYING hard to sleep earlier and below I outline why I think sleeping late is bad.
I have been going to bed at around 2 AM. I have been sleeping at this time for the past few years, and many times, it was even later than that! Now I realize why it’s bad to be sleeping so late. Apparently, when you sleep late, your body unleashes a ton of destructive hormones like cortisol, into your bloodstream. Cortisol is a stress hormone; too much of it, and it can seriously affect your cell health. This explains why all this while, after 12 AM, my body always felt increasingly  “wasted.” Not just sleepiness, but a general sense of lethargy seeping through my entire body.
When you force your body to stay up in the wee hours of the morning, your body reacts by releasing a lot more cortisol into your bloodstream. This influx of cortisol is exactly what you don’t need. Cortisol increases blood pressure, weakens the immune system, slows down growth and cell renewal, and interferes with sleep by reducing serotonin levels. Some authorities even call cortisol the “death hormone.” Now that’s why doctors have been saying getting less sleep increases your mortality rate!
Also, going to sleep late disrupts the production of melatonin. As we know, melatonin production is in full swing after midnight. Therefore, if you don’t get into bed, you’re basically telling your body to produce less melatonin, and this can affect your circadian rhythm in many ways. It is akin to jet lag in many respects, but just imagine doing this every night, and you should know the answer.
Another aspect of sleeping late comes from the spiritual standpoint. I found it interesting to read that ghosts or demons are all out in full force during the “witching hours,” which most authorities say starts from 12-3 AM. Hmmm, hallucinations are often a byproduct of prolonged sleeplessness, so could they be related? Could it be, some of those apparitions are indeed caused by hallucinations due to not sleeping?
When I read the horrid experiences of people who have very bad insomnia, I often tend to think that those who can sleep normally but make it a habit of sleeping late; these are the ones who don’t really appreciate what they’ve got. Sleep is a precious thing indeed, and no amount of modernization in our society or culture can change its importance in our lives. So please, whatever it takes, go to bed early and try to get enough sleep. That’s what I’m trying to do now. No more going to bed after midnight if I can really help it.
So after reading dis aku rasa pasnih aku patutla tidor awal semula
jadi normal balik
IM TRYING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, August 10, 2011

tears coming out:(

kadang2 rasa mcm nak quit jer

lupakan cita - cita tu

apa perlu buat???


someone plis give me strenght

hope miracle will pass-by one day

Sunday, August 7, 2011

He Appear in MY LIFE Just For A While ...

okay da lama x update blog coz have nothing to say and yg paling penting 
takde mood ar nak bercakap (writing on this keyboard)
 sometimes there are story to be told tapi time tu takde mood la plak
 yg paling penting bila kerajinan melanda baru aku usik blog ni:)

xde kene ngene pown dis pic

okay about this topic baru2 ni aku ada hang out with my friends

nama dirahsiakn dia merupakan kawan sekolah lama aku dulu 
kami dapat kontek balik in a few months ago     
tapi  sometimes berkontek pon harapkan fon je la x pernah dapat meet yet coz dia budak army dan bulan 8 ni baru habis training 
i still remember masa school dulu dia sangatlah tinggi 
hingga owg gelarkannya ______

billa time for us to hang out..
i see a very damn difference between us
well aku tau aku pendek (lol)
but he just too TALL !!
and skinny too yeah
we just  spent our time for about 2 hours je
back home later,he didnt contek anymore
so i can  figure out there he wanna find someone who hv da same features like him HA HA 

si lonjong vs si ketot

i hope i can get my MR. R. one day huhu

nak g sahur dulu

till then:)

Thursday, July 21, 2011

HARRY POTTER Its The End Best !!!

Sapa dah tingok citer HP sila angkat tangan macam saye~
HAHA bes dowh! Aku pegi tingok haritu kat JITRA Mall

Actually kan aku dapat tiket free dari Hitz.Fm a few days ago tapi ak x dapat claim tiket tu pasal dia kena g tengok kt Sunway Pyramid
jauh gila bapak takkan aku nak g sana semata2 utk 4 keping tiket tu kan
kalau ku tahu takkan join wat habis duit jer hantar SMS 
:( rugi rugi

 pergi aneka tingok
ngan my member
 guna duit sendiri laa xde owg nak belanja sob3
aku nak jugak tingok hoho

cite pasal HP aku puas hati giler dapat tengok citer dia ending yang sangat memuaskan !! seriously

Voldemort dapat dikalah dalam tangan Harry and rupanya dapat ku tahu bahawa Prof Snape tidaklah jahat yang disangka dia cuma nk protect Harry jer terharu pon ada bila tingok sacrifice dia tu (utk wanita yg dia cintai iatu mak Harry

si jahat Voldemort

19 tahun later. Harry tawen ngan kak Ron dan letak nama anaknya sempena nama snape Hermione pulak ngan Ron hahaha lawak-lawak mekap diorg so that they can look really likes adult HAHA

tiga sekawan

Actually aku bukan laa read the saga novel, just watching the mv from the first series and it was such an interesting story rather than reading its novel that might be boring kan dgn tebal2nya..

k ok out dulu tata

Wednesday, April 27, 2011

10 Rahsia Youtube

10 Rahsia Youtube Tidak Ramai Orang Tahu

Korang mesti suka layan Youtube kan? 
Suka letak video Youtube di blog/website korang kan? 
so korang perlu tahu trick-trick ini!

1. Melihat High Quality Videos
Ada video-video yang boleh korang bukak dengan versi high quality.
Caranya iaitu dengan menambah beberapa tulisan ini di belakang link URL video yang korang bukak:

* &fmt=18, untuk melihat versi stereo, resolusi 480 x 270.

* &fmt=22 untuk melihat versi stereo, resolusi 1280 x 720.
afta korang menambah salah satu kod di atas pada alamat URL video di browser korang, then tekan Enter atau Go, so paparan video Youtube yang korang bukak akan menjadi lebih lebar dengan kualiti yang lebih baik.

2. Embed High Quality Video di blog korang
Trick sebelumya berguna untuk melihat video yang high quality di Youtube. Semasa embed alias mencantumkan video kualiti bagus tersebut di blog anda, tambahkan kod berikut di akhir URL: &ap=%2526fmt%3D18 atau &ap=%2526fmt%3D22.

3. Skip Terus ke Bahagian yang Menarik
Semasa membuka sebuah video di Youtube, kita boleh langsung skip ke minit tertentu? Jadi misalnya ada sebuah video yang panjang, yang sebenarnya moment menariknya ada di minit 03:14, kita tak perlu menunggu sampai videonya berputar hingga ke minit itu. Cukup tambahkan #t=03m14s di belakang URL, contoh:

4. Sembunyikan Search Box
Semasa korang hover atau melayangkan pointer mouse korang di atas sebuah video Youtube yang di-embed dalam sebuah blog, biasanya akan muncul Search Box. Jika korang tak ingin perkara terjadi, tambahkan &showsearch=0 di belakang URL yang korang embed.

5. Meng-embed Hanya Bahagian Tertentu dari Video
korang boleh menambahkan &start=30 di akhir URL yang korang embed, supaya boleh terus skip ke saat ke-30.

6. Video yang di-Embed boleh Autoplay
Biasanya video yang di-embed berjalan semasa tombol Play-nya diklik. Tapi jika korang mahu video tersebut secara auto di halaman website tempat korang embeded video itu dibuka, tambahkan &auto*play=1 di akhir link URL video tersebut.

7. Membuat video yang di-Embed Berulang-ulang automatik
Tambahkan &loop=1 untuk membuat video yang korang embed automatik terus berulang alias looping.

8. Tidak Menunjukkan Related Videos
Jika korang meng-embed sebuah video Youtube di blog korang, biasanya muncul link atau gambar menuju ke video lain yang berkaitan. 
Jika korang tak mahu itu terjadi, tambahkan &rel=0 di belakang URL video yang korang embed.

9. Download Video
Ada banyak cara untuk download video dari youtube,seperti dengan Namun trik ini boleh juga dicuba, semasa korang membuka link video tertentu, ganti saja perkataaan di link korang dengan 
korang akan automatik akan ke website kickyoutube di mana korang boleh download video tersebut dengan mudah.

10. Game Snake

Tau tak , kita boleh main game snakes semasa buffering video di youtube.

Gini caranya, semasa buffering video akan muncul satu bulatan yang bergerak melingkar ditengah tengah video. Itu sebenarnya ularnya.Klik mouse atas video dan tekan sahaja button arah panah atas pada keyboard. Kemudia ular tersebut boleh bergerak mengikut button yg korang tekan.

hmmm..nampak agak komplikated kan??
try laa ok!:D

Sunday, April 24, 2011

Ubat Gigi Banyak Kegunaannye..

seperti yang kita semua sedia maklum kan ubat gigi memang digunakan untuk menggosok gigi
yela sebab ubat gigi selain dari memutih mencerah menghilangkan kotoran 
dalam ubat gigi ada kalsium florida semua tu lah

tak kira laa ubat gigi apa pon kan janji ubat gigi

tapi sebenarnya ubat gigi boleh digunakan untuk kegunaan lain antaranya :

1. Mengurangkan rasa sakit bila kena sengat dengan serangga macam tebuan ke

2. Mengurangkan rasa sakit kalau terkena api kecil , air panas atau melecur

3. Mengecilkan jerawat 
 Letakkan satu titik kecil ubat gigi ke jerawat pada malam hari sebelum tidur buat tiap-tiap malam kompem punya hilang jerawat tu

 4. Mengilatkan kuku

5. Sebagai gel rambut apabila gel rambut korang habis laki boleh cuba ni haha

6. Menghilang bau di tangan seperti bau bawang, hanyir ikan dan sebagainya sebab bau mint daripada ubat gigi tu

7. Membuang dakwat pen kat pakaian
Gosok kawasan yang terkena dakwat dengan ubat gigi sebelum bilas dengan air 

8. Untuk kasut kulit, ubat gigi boleh membersih dan mengilatkan kasut gosok jangan tak gosok~

9. Menghapuskan kesan calar pada DVD dan CD
 Letakkan lapisan yang nipis ubat gigi ke disk dan gosok perlahan, kemudian bilas dengan air bersih.

10. Henghilang kesan terbakar pada besi seperti sudu dan seterika kalau berkarat aku tak sure la pulak

11. Membersihkan Casing Monitor/Laptop haa yang ni agak penting
 Letakkan ubat gigi ,campur dengan sedikit air kemudian gosok monitor/casing/laptop dengan perlahan-lahan dan berhati-hati
then lap semula dengan kain lembut dengan berhati-hati

so, benda ni suma at least dapatla mengurangkan bajet
so, try laa! :D

Thursday, April 21, 2011

Itulah pentingnya English Education..


sekarang sana sini sibuk orang dok kata

"sape sokong kite bako je rumah kak limah tue..
sile angkat tangan macam saye!"

"kite datang nak bako, bukan nak poco2"

"nasib baek wilcha ni hak kerajaan, lau idak da lame da awok lempar ke sunge"

"bukan supervisa, supervisor. Itulah pentingnye English Education.."

"wheelchair bukan wilca.....tu la sape suruh tak amik english education"

"tu la sape tak suruh masuk english education..
kan dah bengap macam ni"

"isshhh...nampok benor nipunye, owg jawe mane tahan sejuk..."
(komen Usop sebaik mendengar kisah dukun Indon berlawan yeti di puncak Everest)

"bukan cushion, keychain"

"happy birthday to me..."

" soley~~ soley~~~"

itu lah antara ungkapan-ungkapan dialog 
oleh si Usop @ SHY8 @ Syed Mohamad Asri 

tapi dialog si Usop yang betul-betul menarik bagi aku ialah 
"itulah pentingnye ENGLISH EDUCATION"

yup memang pentingnya English Education lebih-lebih di waktu zaman sekarang
salah sebut jer pronouncation perkataan bahasa Inggeris 
bila ada orang yang dengar dan tahu apa yang kita cakap akan ketawakan kita
sebab budak sekolah pon tahu sebut macam mana

aku setuju apa yang si Usop tu cakap
betapa pentingnya bahasa Inggeris dikalangan kita
agar kita tidak diperbodohkan dan diperkotak-katikkan 
oleh mereka yang ingin mengambil kesempatan ke atas kita

hehe perghh memang lawak habislah 
 even movie ni dah lama dah main kat pawagam

tapi budak-budak ni asyik dok ulang jer dialog-dialog tu
especially dialog si Usop tu 
ada gak yang tengok bape puluh kali cerita tu
lama-lama dengar diaorang dok ajuk boring lak aku dengar
tapi nak wat camna aura cerita tu memang power
even movie tu dah lama dah (movie akhir tahun lepas)
tapi kehangatan cerita tu tetap terasa hingga kini dah jadi favorite movie aku dah 

 hehe aku akui aku sebenarnya peminat utama watak si Usop tu
cute jer, dengan lengok tangan dia yang dok tak reti diam tu
hehehe, betul-betul menjadi dan berkesan watak Usop tu
rasa-rasanya watak si Usop tu yang paling menonjol dalam cerita tu

tak sabar nak tunggu sekuel sambungan cerita Hantu Kak Limah Balik rumah iaitu 
'Husin, Mon dan jin pakai toncit'

I made this widget at Umah Mak Bapak Aku Laa, Mane Ag?